torsdag 27 februari 2014

Chili Och Walipini

Alla Chilis är nu på tillväxt. Nu är det bara att plantera om , få ur dom ur sina brätten för att ge dom lite storlek. Vissa har redan börjat knoppas.
I slutet av februari är det tid:
info@werfgarden.se för att börja plantera tomater så lite bråttom börjar det bli.Du kan skicka ett mail till om Du vill ha en pdf , info och bilder med det som hitintills planterats och kommer att finnas till salu. Hemsidan finns uppe nu
www.werfgarden.se
Jag planerar att bygga en walipini så fort tjälen gått ur marken och jag kan börja handgräva. Namnet walipini kommer från Aymara indianerna och betyder helt enkelt varm plats. Växthuset är alltså nedgrävt i jorden och tar därför tillvara både jord och solvärme. Det kommer att förlänga säsongen och ge mej mer plats nu ska jag bara krångla lite med byggnadslov etc hyreskontrakt har jag redan blivit lovad av Karlskogakommun.
Appropå byggen så har nu rivningen av äldreboendet Geologen kommit igång här i Karlskoga. Det påstods att man sanerade för asbest , andra undrar om det är svartmögel i väggarna som är problemet. Frågan jag ställer mej är hur det ser ut i det hus som står kvar, ja dom andra runtomkring också givetvis.