tisdag 23 april 2013

Våren är här!

Kärlekslivet frodas i hönsgården, två ägg per dag levereras. Ingen av hönorna har blivit "ruvlysten" än men jag hoppas på kycklingar om någon månad.

Jag har ägnat en vecka åt att gräva ur gammal bark och spå ur vedboden. Taket håller på att rasa in och behöver stöttas. Tanken är att det ska bli ett nytt större hönshus om det nu blir tillökning. Jag funderar på att skaffa ett par ankor och kalkoner också.
Denna vecka håller sossar och moderater hov vi Alfred Nobels torg så jag får ta mej in till byn och tipsa om vad man kan göra med torget. Hadde tänkt mej att Karlskogas föreningar och lokala företag ska få stå där gratis, kanske en staty av Kalle Tyras vi får se. En smula orättvist att det bara är två partier som håller i medborgarsamtalen men dom är störst och då bestämmer man. Vad jag inte vill ha är dock dessa kläder sydda av barn i tredje världen, sånna kan jag köpa på HM :)

torsdag 18 april 2013

Vårbruket igång!

Äntligen börjar våren komma igång, jag inbillar mej att vintrarna blir längre för varje år.
Säckarna innehåller gammal bark från vedbodarna, utmärkt för jordförbättring. täckning av kartonger och gräs gör att det blir mycket enklare att gräva. Nytt för i år blir tobak, måste bara testa att göra eget snus. En "häxträgård" med bla alnruna, spikklubba, stormört och belladonna (till att börja med) är under planering. Hönsen mår bra, tyvärr tog höken Hilda i höstas men Josefin och Emelie har börjat lägga ägg.
En mycket suddig hök men jag hadde annat att tänka på än bra foto.
Kommunen har tydligen förköpsrätt på fastigheterna här nere, lite synd att dom låter vårt kulturarv förfalla för att kunna riva och bygga nytt. Det ryktas att det var tänkt att Lidl skulle ligga härnere. Derivat affärer och bonusar till KEMAB direktörer gör förhoppningsvis att sossarna inte har råd att köpa in så mycket mer. Missförstå mej inte jag är född arbetare men mäster Palm, Hjalmar Branting och Gunnar Sträng vänder sej i sina gravar när ett "arbetarparti" börjar skatteplanera och försöker få så mycket som möjligt från köttgrytorna. En ljuspunkt är dock att SVT börjat sända 100% Bonde igen :)